Cum au luat naştere produsele Avon?

În anul 1886 un comis – voiajor pe nume David McConnell vindea cărți prin metoda directă şi pentru a avea mai mult succes, oferea adesea clientelor câte o sticluță de parfum.
La scurt timp McConnell a luat decizia de a întemeia o afacere proprie din parfumuri şi aşa s-a născut The California Parfume Company.
Dorința lui a fost să producă o serie de produse de o calitate superioară celor existente şi pe care să le distribuie clienților direct din laborator prin modelul ” din uşă în uşă”

Primul reprezentant al firmei a fost Doamna Albee intr-o perioadă în care rolul femeii era de a avea grijă de casă ,de a răspunde la uşi şi nicidecum de a ” deschide uşi”.
Ea a fost prima care a pus bazele sistemului de vânzări directe, pe care acum îl folosesc milioane de reprezentanți din intreaga lume.
În anul 1928 compania activa deja în 48 de state din America iar în 1929 era lansată o nouă linie de produse Avon iar în anul 1939 numele firmei era oficial schimbat în Avon Products.
De-a lungul anilor Avon le-a oferit femeilor din întreaga lume, mai mult decât nişte produse cosmetice, le-a oferit încredere în sine , independență financiară şi posibilitatea de a se afirma.
În prezent este cea mai mare companie de produse cosmetice în sistemul vâ zărilor directe şi activează în peste 100 de țări de pe toate continentele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *